Rustic Office Design

Previous
Next

Client – NHS: Clinical Commissioning Group

Location – North Devon

Status – Completed 2021

Clinical Commissioning Groups (CCGs) commission most of the hospital and community NHS services in the local areas for which they are responsible in Devon. To help with the teams office location in North Devon, idesign were tasked with the design and fit out of their new office, located in a rustic barn.

The Stone Barn had countryside charm with vaulted ceilings and exposed beams on the first floor, it even had its own Barn owl coop. Our design had to reflect its character but give the team everything they required to return to the office after working from home. The teams new ethos of flexi working was met by less desks, areas where breakout meetings can happen and larger meeting rooms.

To keep the agrestic charm, we infused a palette of rustic wood, tones taken from the surrounding countryside and images depicting local landmarks. Two rooms on the First Floor suited private working and the other flexi working space with booths, pods and soft seating work areas. The Ground Floor included a mixture of large and small meeting rooms with fixed desking.

The outcome was a fresh implementation which drew on the character of the special building.