Wellbeing and sustainability at the heart of a remarkable office space, Exeter

office space exeter

Client – Burrington Estate

Type – Office

Location – Exeter, Devon

Status – Completion 2020
 
View full site plans here https://winsladepark.com/ 

This new sensitive redevelopment will focus on community, wellness and sustainability. It will create outstanding new office space in Exeter and leisure facilities along with a collection of new homes. We have been tasked specifically with the design and conversion of the existing Winslade House and Clyst House into the new luxurious office spaces. Working as part of a design team with KTA Architects and Coreus Group.

Winslade House, we aim to use a paired back look, using a neutral palette with bursts of drama to add impact as soon as you walk through the door. We plan to do this by using natural materials, such as timber infused with marble to really add a modern punch. We will also add floating lights that will hang above the atrium made for luxury seating and a highly-polished reception desk to greet visitors.

For Clyst House we have drawn inspiration from the geometric shape of the building. The atrium will consist of a cafe and seating area. The abstract triangular design uses bare plywood, walnut veneer and corten steel textured in layers across the floor, seating and front of the cafe. The scheme is softened with natural living wall.

office space exeter
office space
Winslade House Atrium
Clyst House Office Atrium design
Clyst House Winslade Park